Αφίσα συγκέντρωσης στα γραφεία της PRODEA 21/1

Στις 21 Γενάρη κλείνει ένας χρόνος απ’ την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει στην κτηματομεσιτική PRODEA Investments την μελέτη και το έργο ανάπλασης του λόφου Στρέφη.

Ένας χρόνος λειτουργίας της ανοιχτής συνέλευσης για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη, ένας χρόνος αγώνα για την υπεράσπιση του ελεύθερου και δημόσιου χώρου και ενάντια στις πολιτικές εξευγενισμού των Εξαρχείων. Με τα ίδια όπλα συνεχίζουμε.

Θα κρατήσουμε το Λόφο Στρέφη ζωντανό, ελεύθερο και δημόσιο και τις εταιρείες έξω από αυτόν.

Προκήρυξη για τη συγκέντρωση στην Prodea 21/1/2022

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΣΤΡΕΦΗ

Στις 18 Γενάρη κλείνει ένας χρόνος απ’ την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει στην κτηματομεσιτική PRODEA Investments την μελέτη και το έργο ανάπλασης του λόφου Στρέφη. Το έργο που έχει δρομολογηθεί περιλαμβάνει κάγκελα και ελεγχόμενες εισόδους πρόσβασης, κάμερες, security, τσιμεντοποίηση των μονοπατιών, αποκλεισμό της πρόσβασης σε διάφορα σημεία με το πρόσχημα της ασφάλειας των επισκεπτών, κοπή δέντρων και αραίωση της βλάστησης, αυθαίρετα μπαλκόνια από λαμαρίνα, αποψίλωση σε πλαγιές με κατολισθήσεις εσωτερικά του Λόφου για την τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος χωρίς πρόβλεψη για αναπλήρωση της βλάστησης, τοίχο από κοτετσόσυρμα, μήκους 15 μέτρων γεμισμένο με πέτρες, κάτω από σημείο του μονοπατιού προς την κορυφή, φωτισμό και αναγνωρισμένη φωτορύπανση μέχρι την κορυφή του Λόφου, πλήρη ανακαίνιση και επέκταση του «Βυζαντινού» για τη μετατροπή του σε πολυτελές αναψυκτήριο με 24 εξωτερικά τραπέζια και καταστροφή του υφιστάμενου πλακόστρωτου, εκτεταμένους αγωγούς απορροής ομβρίων και απορροφητικούς βόθρους.

Continue reading