Γιορτή για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

🎶ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΣΤΡΕΦΗ!
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στο θεατράκι του Λόφου,
απ’ τις 3 μμ. μέχρι το βράδυ
🍉15.00 Vegan πικνίκ: Φέρνουμε φαγητό, τρώμε μαζί
🌳16.30 Δεντροαναρρίχηση, σχοινί ισορροπίας και flying fox
🤸‍♀️17.00 Η Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο» μαζί με τα «Τα θρανία της Άνοιξης»:
• Συνεταιρισμός παιδιών, μικρά βιβλία, τυπώματα με θέμα «Ο αγαπημένος μας Λόφος», χαρακτική, παραμύθι, παιδικό ραδιόφωνο 📟🎈
• Μαζί μας το «Βιβλιοπερίπτερο» με δανειστική, ανταλλακτική, χαριστική βιβλιοθήκη 📚📖
🐦17.30 Ανάγνωση του βιβλίου «Εγκώμιο των πουλιών», του Giacomo Leopardi
🌄18.30 Διάλειμμα και ενημέρωση για τον αγώνα του Λόφου Στρέφη από την Ανοιχτή Συνέλευση
🎷20:00 Θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική 🎼, φέρτε τα όργανά σας 🎻
🦉ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΣ!🦇

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, 20:00,
σκαλάκια Αστέρα (Μπενάκη και Καλλιδρομίου)
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
Συντονιστικό Δράσεων για την Υπεράσπιση των Εξαρχείων

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 29Ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 500 περίπου ατόμων έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας, από συνελεύσεις και συλλογικότητες για την υπεράσπιση των ελεύθερων, δημόσιων χώρων, με αιχμή την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων και την παράδοση του Λόφου Στρέφη σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η συγκέντρωση ήρθε εξ’ αρχής αντιμέτωπη με απόφαση περιορισμών της ΓΑΔΑ, πάντα με την “προφορική σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου του Δήμου Αθηναίων”, αλλά και με την απαγόρευση εισόδου στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και ατόμων που είχαν έγκαιρα αιτηθεί γι΄ αυτό, παραβιάζοντας τη νομιμότητα και την υποχρέωση για δημόσιες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Περικυκλώθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ (μετά τον αρχικό φραγμό των παρασίτων της ΟΔΟΣ), τόλμησε τα βήματα μπροστά και πορεύτηκε με παλμό και μουσικές μέχρι την πλατεία Εξαρχείων.
Στα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση (παράταξη Γερουλάνου και αριστερότερα) λόγω της άρνησης της παράταξης Μπακογιάννη και των χρυσαυγιτών να συζητηθεί ψήφισμα για τις υποκλοπές, αλλά και για την κατασταλτική πολιτική του Δήμου απέναντι στη γειτονιά των Εξαρχείων. Δεξιοί και ναζί παρέα, ψήφισαν σε ελάχιστο χρόνο ομόφωνα τα θέματα και αυτοχειροκροτήθηκαν για το κατόρθωμά τους, ανίκανοι να αντιληφθούν ότι δεν έχουν πια καμιά νομιμοποίηση σε αυτήν την πόλη.
Στα του Λόφου Στρέφη, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Αξιώτης και ο Μπακογιάννης: Εξαφάνισαν τη λέξη “ανάπλαση” στις τοποθετήσεις τους, μιλώντας μόνο για έργα υποδομής, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά και με αφορμή τις αναφορές στις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Βέβαια του δημάρχου του ξέφυγε και είπε ότι μόνο το 1/4 των έργων στου Στρέφη είναι υποδομών. Δεν είπε φυσικά ότι τα 3/4 είναι έργα τουριστικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Λόφου.
Από την πλευρά μας, απαντήσαμε ήδη και με στοιχεία τόσο για τις ευθύνες τους στις πλημμύρες και τη διάβρωση του Λόφου, όσο και για τα πολύ απλά που μπορούν να γίνουν για τη λύση του προβλήματος, χωρίς τους φαραωνικούς σχεδιασμούς της Prodea, που καταστρέφουν τη δασική υπόσταση του Λόφου Στρέφη και την πανίδα του.
Για το θέμα του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, η παράταξη Μπακογιάννη αναλώθηκε σε κοκορομαχίες με την Ανοιχτή Πόλη, καλύφθηκε πίσω από προηγούμενη απόφαση του 2017 που παραχωρούσε την πλατεία στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αναγκάστηκε όμως να ψηφίσει την επαναφορά τους αγάλματος στην θέση του.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ “ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ (!)”

Γέμισε το θεατράκι στο Λόφο για την προβολή ντοκιμαντέρ “Βόρεια Εύβοια: Κανένας Νεκρός (!)” από κόσμο της γειτονιάς, μέλη συλλογικοτήτων και αλληλέγγυους/ες που έτρεξαν τον Αύγουστο 2021 στην Β. Εύβοια για υλική και ηθική υποστήριξη.
Η αφήγηση κινήθηκε γύρω από το ότι η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε χιλιάδες ζωές που το σπίτι τους ήταν το δάσος, κατακρύμνησε την οικονομία της περιοχής, έβαλε οριστικό τέλος στα όνειρα της τρέχουσας και της επόμενης γενιάς.
Ως παράγοντες που συντέλεσαν στην καταστροφή αναδείχθηκαν η διαχρονική εγκατάλειψη της περιοχής από το κράτος, η μηδενική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για να φέρει εις πέρας ακόμα και μια πολύ μικρή φωτιά στο ξεκίνημά της, η εντολή περί “μη κατάσβεσης” που είχε δοθεί στο πυροσβεστικό σώμα.
Ακούσαμε για την ανυπακοή των ντόπιων που με δικά τους οχήματα και μέσα έσωσαν τα χωριά τους, θυμηθήκαμε το τσουνάμι αλληλεγγύης που μέχρι σήμερα κατακλύζει την περιοχή, την προοπτική στον συνεχή αγώνα ενάντια στη λήθη.
Η πρόθεση του σκηνοθέτη και παραγωγού Βασίλη Νίκα, ήταν να βάλει ένα λιθαράκι για να μην ξεχαστεί το τι έγινε, να αναζητήσουμε  τους υπαίτιους και να οργανωθούμε ενάντια στης φύσης τη λεηλασία.
Ακολούθησε συζήτηση η οποία κατέληξε σε μια συλλογική αναζήτηση τρόπων και μέσων υποστήριξης του αγώνα επιβίωσης που δίνεται εκεί αλλά και στην ανάγκη για συντονισμό των κινημάτων που μάχονται για την υπεράσπιση της φύσης και των δημόσιων χώρων.