Αυτοοργανωμένο καρναβάλι 2022

Τι σημαίνει για εμάς το καρναβάλι Εξαρχείων

Το καρναβάλι είναι σύμβολο της φαντασίας και της ουτοπίας, της ελεύθερης σκέψης και της ανυπακοής. Μια γιορτή της μεταμφίεσης και της γελοιοποίησης που αντλεί τη διαχρονική δυναμική της απ’ τη λαογραφία και το παραμύθι. Το καρναβάλι ως γιορτή δεν έχει καμία σχέση με το Πάσχα, το κάψιμο του Ιούδα και τη χριστιανική παράδοση, η οποία το πολέμησε με κάθε μέσο.

Το καρναβάλι -με κορυφαία στιγμή το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου- είναι μια γιορτή ενάντια στην Εξουσία. Ενάντια σε οτιδήποτε περιορίζει και καταπιέζει τα ένστικτα, τις ηδονές και τις ορμές του ανθρώπου, ό,τι ακριβώς προσπαθεί να καταστείλει η πολιτική εξουσία και η χριστιανική ηθική. Μια γιορτή που χλευάζει τα σύμβολά τους, είτε είναι άυλα και απρόσωπα, είτε υλικά και απολύτως προσωποποιημένα.

Σας καλούμε στο αυτοοργανωμένο καρναβάλι Εξαρχείων 2022. Ελάτε να παίξουμε το παιχνίδι της φαντασίας, απείθαρχα, σαν ονειροπόλημα. Κόντρα σε ό,τι μας απομάκρυνε και μας αποξένωσε. Γι’ αυτό σας καλούμε στη γιορτή μας, για να κρατήσουμε τα Εξάρχεια αυτό που πρωτίστως είναι, μια μεγάλη Γειτονιά.

Να συναντηθούμε στο δημόσιο χώρο, στους δρόμους, στην πλατεία, στο πάρκο και στο λόφο. Αυτοοργανωμένα και αντιεμπορευματικά. Ενάντια στον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση των Εξαρχείων, ενάντια στην αστυνομοκρατία και στην εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής. Ενάντια σε ό,τι μας κρατά μακριά, να βρεθούμε ξανά κοντά!

Έρωτας ή τίποτα!

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Ακουλουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Continue reading

Καρναβάλι Εξαρχείων

Αυτοοργανωμένο καρναβάλι Εξαρχείων 2022

Ενάντια στον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση

Να παραμείνουν τα Εξάρχεια γειτονιά

(Θα ακολουθήσει πρόγραμμα και αφίσα τις επόμενες μέρες)

Ενημέρωση απ’ την συγκέντρωση στα γραφεία της PRODEA

Με τη συμμετοχή περίπου 150 ατόμων πραγματοποιήθηκε στις 21 Γενάρη 2022 η συγκέντρωση έξω απ’ τα γραφεία της PRODEA, και η πορεία που ακολούθησε σε Αιόλου-Ερμού μέχρι το Σύνταγμα.

Για αναλυτική ενημέρωση και φωτογραφίες συνεχίστε παρακάτω.

Continue reading