Εργολάβοι της Prodea στον Λόφο Στρέφη

Σήμερα Σάββατο 21/5, εμφανίστηκαν στο μπασκετάκι του Λόφου Στρέφη 4 μηχανικοί, με τα σχέδια της prodea στα χέρια. Έκαναν αυτοψία στο βράχο πίσω από το γήπεδο, όπου σχεδιάζουν να τοποθετήσουν γεωπλέγματα. Είπαν μεταξύ τους ότι είναι πολύ ενοχλητικά για το έργο τα δέντρα έξω από το πλέγμα. Κάτοικοι που τους αντιλήφθηκαν και τους άκουσαν, είτε τους επιτέθηκαν λεκτικά, είτε τους ζήτησαν το λόγο της παρουσίας τους εκεί. Είπαν ότι είναι εργολάβοι και τους έστειλε εκεί η prodea για να της δώσουν προσφορά για το έργο της στον Λόφο.

Μετά τη λεκτική αντιπαράθεση, κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό του Λόφου, με τα σχέδια ανά χείρας. Ειδοποιήθηκε η συνέλευση και μέλη της, συνοδευόμενα από κατοίκους που έκαναν βόλτα και είχαν θορυβηθεί από την παρουσία των εργολάβων, τους εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα σε πλάτωμα της κορυφής. Τους δηλώθηκε ότι είναι ανεπιθύμητα τα σχέδια της prodea και του Δήμου για τον Λόφο, άρα και αυτοί. Προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη μελέτη, λέγοντας ότι υπάρχουν απαραίτητα έργα, όπως τα αντιπλημμυρικά και ότι η prodea δεν θα αναλάβει περιφράξεις και κάμερες.  Δηλώσαμε ότι γνωρίζουμε τα σχέδια και το ότι η prodea ανέλαβε έργα απαραίτητα για τη διατήρηση του Λόφου, ακριβώς για να ξεπλυθεί στα μάτια της γειτονιάς, όταν αυτό που την ενδιαφέρει είναι η τουριστικοποίηση του Λόφου, ο αποκλεισμός των κατοίκων από αυτόν και η αύξηση των τιμών των ακινήτων στην περιοχή άρα και η εκδίωξή μας.

Επιβεβαιώσαμε αυτά που ήδη ξέραμε, ότι η prodea δηλαδή θα κάνει τα φαραωνικά αντιπλημμυρικά έργα στον Λόφο με λογική εθνικής οδού, κόβοντας δέντρα και θάμνους για να τοποθετήσει γεωπλέγματα, ότι θα αποκλείσει την πρόσβασή μας στη θέα πάνω από το γήπεδο και θα τοποθετήσει κάγκελα, με το πρόσχημα της ασφάλειας, ότι θα εγκαταστήσει δίκτυα έντονου φωτισμού μέχρι την κορυφή (η ίδια η μελέτη μιλά για τη φωτορύπανση που θα προκληθεί), ότι θα εγκαταστήσει μπαλκόνια από λαμαρίνα και ότι θα φτιάξει wc στο κτίριο της Μπενάκη, άρα και αποχετευτικά έργα. Δεν περνάει καν από το μυαλό των μελετητών και των αφεντικών τους ότι ο Λόφος Στρέφη είναι άλσος και ότι θα αρκούσαν αναβαθμίδες, φυτεύσεις και πέτρινα τοιχία, αντί για μεταλλικές κατασκευές παντού, με ότι συνέπειες θα έχουν αυτές στη βλάστηση και στην αισθητική του Λόφου.

Το σχέδιο για την τοποθέτηση γεωπλεγμάτων και συρματοκιβωτίων στον Λόφο, με παράλληλη αποψίλωση της βλάστησης και κόψιμο “ενοχλητικών” δέντρων

Σε όλους τους τόνους δηλώσαμε ότι δε θέλουμε ούτε αυτήν τη μελέτη, ούτε αυτά τα έργα, ούτε τις ιδιωτικές εταιρίες να αλωνίζουν στους ελεύθερους και δημόσιους χώρους. Και στην προσφορά που θα δώσουν οι εργολάβοι στην prodea, να συνυπολογίσουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Και κάπου εκεί, πήραν τα σχέδιά τους και έφυγαν από τον Λόφο.

Επόμενη συνέλευση, το Σάββατο 28/5, στις 16:30, στο θεατράκι, για να οργανώσουμε την αντίστασή μας στην επίθεση που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς στον Λόφο.

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Ακολουθούν εικόνες με μερικά “ενοχλητικά” κατά τους εργολάβους δέντρα

Και το σχέδιο της prodea για την κορυφή του Λόφου, με αποκλεισμό της θέας και μπαλκόνια από λαμαρίνα