ΜΑΤ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ (3η ΜΕΡΑ)

Μετά από ανάπαυλα μίας μέρας [1], σήμερα το πρωί εισέβαλαν για τρίτη φορά ΜΑΤ με εργολάβους μηχανικούς στο λόφο του Στρέφη για την απαραίτητη αυτοψία πριν την έναρξη των εργασιών.

Η σημερινή τους δουλειά ήταν να βγάλουν κάποιες φωτογραφίες εσωτερικά του λόφου και περιμετρικά των οδών για τη διέλευση των οχημάτων. Δηλαδή για μια δουλειά του ενός τετάρτου κινητοποίησαν ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ειδικούς φρουρούς για να αποκλείσουν την είσοδο προς το λόφο απ’ τα σκαλάκια του Αστέρα και απ΄ τον περιφερειακό της Μπενάκη, και για να καταλάβουν το θεατράκι, το ταρατσάκι και την κορυφή του λόφου. Απ’ την κορυφή έγινε και η πρωινή προσαγωγή ατόμου όπου κατά τον έλεγχο αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Μετά από μισή ώρα αφέθηκε ελεύθερο.

Στρατοπεδευμένες δυνάμεις των ΜΑΤ στην κορυφή του λόφου, ξανά για 3η μέρα.

Το κλιμάκιο των μηχανικών σήμερα ήταν το ίδιο με αυτό που είχε έρθει προχθές. Ανάμεσά τους βρισκόταν ξανά ένα άτομο το οποίο παραμένει προκλητικό και μας αυτοπαρουσιάζεται ως μηχανικός του Δήμου, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο συγκεκριμένος δεν είναι μηχανικός του Δήμου. Επίσης, όπως είναι γνωστό, ο σύλλογος των μηχανικών του Δήμου Αθηναίων (Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ) έχει βγάλει απ΄ τον περσινό Φλεβάρη του 2021 ανακοίνωση που επικρίνει την απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει ως «δωρεά» την εκπόνηση των μελετών και το σύνολο των κατασκευαστικών έργων για το λόφο Στρέφη στην ιδιωτική εταιρεία PRODEA Investments, παρακάμπτοντας τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου [2].

Απαιτούμε να μάθουμε την πραγματική ταυτότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου που αντιποιείται την άσκηση δημόσιας αρχής και ψευδώς μας δηλώνει ότι είναι μηχανικός του Δήμου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου μηχανικών Δήμου Αθηναίων ενάντια στη “δωρεά” της PRODEA. Για να τη διαβάσετε ολόκληρη, πατήστε εδώ.

Η αντίδραση της γειτονιάς για άλλη μια φορά ήταν άμεση, αν και ήδη βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης βδομάδας του Αυγούστου. Στις 8 παρά το πρωί μετά απο κάλεσμα της συνέλευσης συγκεντρώθηκαν πάνω από 10 άτομα, τα οποία διεκδίκησαν και πέρασαν συλλογικά απ’ τον φραγμό της αστυνομίας ωστε να βρεθούν δίπλα στους μηχανικούς και στην αστυνομίας και για να ενημερωθούν για το σκοπό της σημερινής «επίσκεψης».

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι πιέζουν για την άμεση αποχώρηση των μηχανικών

Μετά από πιέσεις και αφότου τελείωσαν τη δουλειά του ενός «τετάρτου της ώρας», οι εργολάβοι μηχανικοί επιβιβάστηκαν σε κλουβάκι της αστυνομίας και αποχώρησαν κυριολεκτικά με την όπισθεν!

Οι μηχανικοί επιβιβάστηκαν σε κλουβάκι της αστυνομίας και αποχώρησαν υπό την προστασία της.

Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη να συνεργαστεί με την αστυνομία για να προχωρήσει η καταστροφή του οικοσυστήματος του λόφου Στρέφη και του κοινωνικού, πολιτικού και πολιτισμικού χαρακτήρα που έχει έως σήμερα, θα συνεχίσει να μας βρίσκει απέναντι.

Μετά την επιτυχημένη χθεσινοβραδινή προβολή και το συλλογικό καθάρισμα, συνεχίζουμε με το πρόγραμμα επαναοικειοποίησης του λόφου Στρέφη, όπως έχει διαμορφωθεί απ’ την προηγούμενη βδομάδα.

Αύριο Σάββατο 6/8, στις 6.30 μμ. στο θεατράκι, η τακτική εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του λόφου.

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη

5/8/2022

[1] Για τις ενημερώσεις των προηγούμενων ημερών, δείτε: 1η μέρα και 2η μέρα

[2] Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.