ΜΑΤ Κ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ (2Η ΜΕΡΑ)

Κάτοικοι και ΜΑΤ στο θεατράκι του λόφου σήμερα το πρωί, με την παρουσία του επικεφαλής της επιχείρησης.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, MAT και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν στρατοπεδεύσει από τις 7 το πρωί στο θεατράκι, πέριξ του λόφου Στρέφη, ακόμα και μέχρι στην κορυφή του (δείτε το βίντεο του tweet).

Επίσης, ένα νέο κλιμάκιο μηχανικών βρέθηκε στο μέρος για να κάνει την απαραίτητη αυτοψία πριν την έναρξη των εργασιών.

Μηχανικοί με τα σχέδια της καταστροφής του λόφου του Στρέφη επί τω έργω και την αστυνομία να τους φυλάει.

Η πρόσβαση στο λόφο αποκλείστηκε απ’ την πλευρά του Αστέρα Εξαρχείων, ωστόσο κάτοικοι με νέα συγκέντρωση στις 9.30 πμ. κατάφεραν να σπάσουν τον αποκλεισμό, να προσεγγίσουν το σημείο και να εξηγήσουν ξανά και σε όλους τους τόνους γιατί τους βρίσκουν απέναντι. Κάποιοι απ΄ τους μηχανικούς με ξεκάθαρη αδιαφορία ή και εχθρότητα, βιντεοσκοπούσαν τους κατοίκους και συνέχισαν να κάνουν τη “δουλειά” τους, με τα ΜΑΤ προφανώς παραμάσχαλα, και τους κατοίκους να μην τους αφήνουν σε “χλωρό κλαρί”. Αναρωτιόμαστε, έτσι θα συνεχίσουν να δουλεύουν, με τους κατοίκους απέναντι και την αστυνομία να τους ακολουθεί σαν τη σκιά τους;

Κλιμάκιο μηχανικών συνοδευόμενοι απ’ την αστυνομία.

Μετά από ένα δίωρο, μηχανικοί και αστυνομία αποχώρησαν συντεταγμένα. Κόσμος παρέμεινε στο θεατράκι και συζήτησε ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση.

Απέναντι στο μόνιμο καθεστώς τρόμου που προσπαθεί να επιβάλει η δημοτική αρχή του Μπακογιάννη, απαντάμε με την καθημερινή μας επαναοικειοποίηση του λόφου.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 6.30 μμ. συλλογικό καθάρισμα του Λόφου Στρέφη.

Μετά τη χρόνια εγκατάλειψή του οι κάτοικοι συνεχίζουμε να φροντίζουμε το λόφο και να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Συλλογικά καθαρίζουμε και φροντίζουμε το λόφο για εμάς και όσ@ το απολαμβάνουν, ανθρώπινα ή μη όντα.

Φέρτε γάντια χοντρά (κηπουρικής ή πλαστικά) και σακούλες σκουπιδιών!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ