Κάλεσμα για την υπεράσπιση του Πολυτεχνείου ενόψει του τριημέρου της 17 Νοέμβρη

Το Πολυτεχνείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς των Εξαρχείων, με καθοριστική συμβολή στο βαρύ πολιτικό φορτίο της περιοχής. Με αφετηρία την εξέγερση του ’73, ήταν για κοντά 50 χρόνια ένα σημείο καθημερινής συνάντησης, πολιτικής ζύμωσης, συνελεύσεων, καταλήψεων και συγκρούσεων με την αστυνομία, και ταυτόχρονα διαχρονικό αγκάθι για τους κυβερνώντες και την εξουσία.

Στην covid-19 εποχή βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία. Με αφορμή την τηλεκπαίδευση των φοιτητών/τριων, ο χώρος εδώ και τρία εξάμηνα παρέμενε κλειδωμένος και νεκρός. Σήμερα, αν και οι λειτουργίες του έχουν μερικώς επανέλθει, ο χώρος μετά το μεσημέρι κλειδώνεται και ο έλεγχος στην πύλη είναι ασφυκτικός. Απώτερος στόχος του κοσμήτορα Π. Τουρνικιώτη είναι να μεταφερθούν οι ακαδημαϊκές λειτουργίες εκτός κέντρου Αθήνας και στη συνέχεια να μετατραπεί σε μουσείο.

Η επίθεση στους δημόσιους χώρους των Εξαρχείων είναι ολομέτωπη: Πολυτεχνείο – πλ. Εξαρχείων – λόφος Στρέφη.

Ως Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του λόφου Στρέφη καλούμε σε μαζική παρουσία στον χώρο του Πολυτεχνείου κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, και μετέπειτα για τη υπεράσπιση του δημόσιου και ελεύθερου χαρακτήρα της χώρου.

Να μπλοκάρουμε τα σχέδια για την πλήρη αποστείρωση της πλατείας Εξαρχείων μέσω της κατασκευής εργοταξίου για το μέτρο και τα σχέδια καταστροφής και ανάπλασης του λόφου Στρέφη.

Να υπερασπιστούμε μαχητικά την γειτονιά μας αποτρέποντας τους κρατικούς σχεδιασμούς εξευγενισμού και της πολιτικής απονέκρωσής της.

Πλατεία – Στρέφης – Πολυτεχνείο

Τα Εξάρχεια δεν μπαίνουν σε μουσείο

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του λόφου Στρέφη

13/11/2021