Κάλεσμα αλληλεγγύης για την δολοφονική επίθεση στον λόφο Στρέφη | Τετ. 5/10, 12 μμ. Ευελπίδων (Κτίριο 16)

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ

ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α την Τετάρτη 5/10 στα δικαστήρια, Ευελπίδων, 12μ, κτίριο 16

Το βράδυ της Τρίτης 4/10/22, δεύτερης μέρας της αστυνομικής κατοχής στον Λόφο Στρέφη, μια παρέα αποφασίζει να πάει στον Εξωστρεφή μη γνωρίζοντας ότι το μαγαζί είναι κλειστό, καθώς τα φώτα του ήταν αναμμένα. Παρεμποδίζεται αρχικά από τους ΥΜΕΤ, που τελικά υποχωρούν στις διαμαρτυρίες αλλά εκτοξεύοντας απειλές. Ενώ η παρέα έχει καθίσει στο μαγαζί, τα υπόλοιπα μέλη της παρεμποδίζονται να ανέβουν στον Λόφο και η παρέα αποφασίζει να φύγει. Ενώ έχει ήδη φτάσει στα σκαλάκια της οδού Ανεξαρτησίας, αντιλαμβάνεται ότι τα υπόλοιπα μέλη της τραμπουκίζονται από τους ΥΜΕΤ στη μπάρα της Πουλχερίας. Επιστρέφουν, ζητούν το λόγο και ρωτούν γιατί δεν μπορούν να περάσουν εφόσον ήδη άτομα βρίσκονται στο μπάσκετ και παίζουν.

Η αντιπαράθεση κρατάει λίγα λεπτά και τα άτομα που παίζουν μπάσκετ, πλησιάζουν και ζητούν το λόγο για την παρεμπόδιση. Άτομο της παρέας δηλώνει ότι θα μπει στο γήπεδο να παίξει μπάσκετ, όπως κάνει κάθε μέρα. Παρεμποδίζεται, προπηλακίζεται και χτυπιέται, ενώ πατέρας που είναι παρών με τα δύο ανήλικα παιδιά του, προσπαθεί να προφυλάξει με το σώμα του την κοπέλα από τον ξυλοδαρμό.

7 ΥΜΕΤ άμεσα απαντούν με χημικά και ξύλο, απομονώνοντας τον πατέρα, τον οποίο χτυπούν δολοφονικά κυρίως στο κεφάλι για πάνω από δύο λεπτά. Την ίδια στιγμή τα παιδιά του κλαίνε και ο κόσμος φωνάζει να σταματήσουν τουλάχιστον να τον χτυπούν μπροστά στα παιδιά του. Οι εκκλήσεις αγνοούνται από τους ΥΜΕΤ, που εξακολουθούν να ξυλοκοπούν ανελέητα τον πατέρα, υπό την ανοχή και την προτροπή του επικεφαλής τους (με πολιτικά και κόκκινο μπουφάν).

Η συνέχεια, γνωστή. Σύλληψη του πατέρα, που είναι εμφανώς χτυπημένος, με αίμα στο μέτωπο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στον Λόφο σε άτομα που φτάνουν για να πάρουν τα παιδιά, κάτοικοι στα μπαλκόνια βρίζουν τους ΥΜΕΤ καλώντας τους να αφήσουν ελεύθερο τον πατέρα, επιπλέον συμμορίες ΔΡΑΣΗ φτάνουν για εκφοβισμό των παρόντων μαρτύρων. Ο επικεφαλής επιμένει στη σύλληψη, ενώ σε ένα διάλειμμα της έντασης συμβουλεύει τους υπεύθυνους για την επίθεση ΥΜΕΤ να δηλώσουν πως δεν είχαν δει ότι τα παιδιά του συλληφθέντος ήταν παρόντα.

Ο συλληφθείς πατέρας απαγάγεται από ΔΡΑΣΗ και περιπολικό και στις έντονες διαμαρτυρίες για την τύχη του, δηλώνεται ότι θα οδηγηθεί στο ΑΤ Εξαρχείων. Οι αυτόπτες μάρτυρες κατευθύνονται προς τα εκεί, αλλά περνάει η ώρα και δεν εμφανίζεται, Μετά από πίεση δικηγόρου που έχει ειδοποιηθεί και τη δήλωσή της στο ΑΤ ότι το γεγονός έχει δημοσιοποιηθεί ευρέως μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αποκαλύπτουν ότι έχει οδηγηθεί τελικά στη ΓΑΔΑ.

Καλείται κόσμος στη ΓΑΔΑ, όπου μαθαίνουμε ότι έχει πραγματοποιηθεί σύλληψη με τις κατηγορίες “αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης”. Οι μπάτσοι καταθέτουν ότι τους επιτέθηκε, πήρε μια ασπίδα, έβγαλε ένα κράνος και τους έδειρε όλους!

Ο συλληφθείς είναι πολύ χτυπημένος, η δικηγόρος τον είδε με οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στο πρόσωπο και σ’ όλο του το σώμα. Όπως της κατήγγειλε, δέχτηκε τουλάχιστον είκοσι χτυπήματα από γκλοπ, μ’ έμφαση στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, τα οποία θα μπορούσαν ν αποβούν μοιραία. Έχει ζητήσει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δικάζεται σήμερα Τετάρτη στο αυτόφωρο, Ευελπίδων, στις 12, στο κτίριο 16.

Θα είμαστε όλα εκεί.

Η τρομοκρατία Μπακογιάννη – Prodea δεν θα περάσει!

Και οι αναπλάσεις σας με αίμα είναι βαμμένες.

Ο Λόφος του Στρέφη ελεύθερος θα μείνει!